Hoşgeldiniz|Cumartesi, Haziran 15, 2024
Buradasınız: Home » Hukuk Bürosu » K.V.K.K » Web Aydınlatma Metni

Web Aydınlatma Metni

Malatya Tabip Odası olarak kişisel verilerinizin güvenliğine hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, odamız, üyelerimiz başta olmak üzere hizmetlerimizden faydalanan kişiler dâhil, odamız ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”)’na uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine önem vermekteyiz. Bu sorumluluğumuzun gereği olarak ile KVK Kanunu’nda tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.
a. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, web sitemiz aracılığı ile toplanan kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak “Saray Mah. Ömer Efendi Sokak Saadet Apt. Kat: 2 No: 14/7 Battalgazi Malatya ”adresinde mukim Malatya Tabip Odası tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.
b. Web Sitemizde İşlenen Kişisel Verileriniz
Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları başlığını taşıyan 6698 sayılı KVK m.6’ya göre, kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir. Kural olarak özel nitelikli kişisel verilerin, ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır. Web Sitemizde özel nitelikli kişisel veri işlenmemekte ve toplanmamaktadır. Sizlerin de bu hususa hassasiyetle yaklaşarak sitemiz aracılığıyla özel nitelikli kişisel verilerinizi paylaşmamanızı rica ediyoruz. Web sitemiz aracılığı ile özel nitelikli kişisel verilerinizi paylaşmanız halinde politikamız gereği derhal imha edeceğimizi bildiririz.

Web sitemizde işlenen kişisel verileriniz aşağıda belirtilmiştir.

Kimlik Verisi Adı, soyadı
İletişim Verisi Telefon numarası,
e-posta adresi
Diğer İşlem güvenliği verisi,
tarayıcı bilgisi, IP adresi, web sayfası erişim log kayıtları vb.

c. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği
Toplanan kişisel verileriniz, odamız tarafından sunulan hizmetleri sizlere tanıtmak ve sunulan hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması; faaliyetlerimizi yürütmek çerçevesinde 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde işlenecektir.

ç. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
Web sitemizi ziyaretiniz sırasında toplanan kişisel verileriniz; odamız tarafından sunulan hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması amacıyla; bize yardımcı olan üçüncü taraf bilgi işlemcilere, Mahkemeler ve her türlü yargı makamına, merkezi ve sair üçüncü kişilere, yetki vermiş olduğunuz temsilcilerinize, konuya ilişkin vekâlet verdiğiniz avukatlara, danışmanlık aldığımız üçüncü kişilere, düzenleyici ve denetleyici kurumlara, resmi merciler dâhil sağlık hizmetlerini yukarıda belirtilen amaçlarla geliştirmek veya yürütmek üzere işbirliği yaptığımız iş ortaklarımızla faaliyetlerimizi yürütmek çerçevesinde 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde sınırlı olarak aktarılabilecektir.

d. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz odamız tarafından internet sitesi, mobil uygulamalar ve fiziki kanallar gibi farklı kanallarda icra edilen teknik ve süreçsel yöntemlerle, otomatik ya da otomatik olmayan yollarla, yazılı veya elektronik olarak; bu kanalları kullanarak sizlere hizmetlerimizi tanıtmak ve sunmak ve bu çerçevede faaliyetlerimizi yürütmek noktasında uygulama imkânı bulan ilgili mevzuat, sözleşme, talep, ticari teamül ve dürüstlük kurallarına dayalı olarak ortaya çıkan ve icra edilen hukuki sebepler çerçevesinde toplanmaktadır. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’nin (c) ve (ç) maddelerinde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
e. Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları
Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi bize iletmeniz durumunda, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracağız. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri, bizden;
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahiptir.
6698 sayılı KVK K.nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak tarafımıza iletebilirsiniz. Bu çerçevede tarafımıza 6698 sayılı KVK K.nun 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır:
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile 6698 sayılı KVK K.nun 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; http://www.malatyatabip.org/ adresinde yer alan başvuru formunu kullanarak“Saray Mah. Ömer Efendi Sk. Saadet Apt. Kat: 2 No: 14/7 Battalgazi/Malatya ”adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya 6698 sayılı Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.
Bunun yanında, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”in 5. maddesi uyarıca kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da tarafımıza daha önce bildirdiğiniz ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@malatyatabip.org adresine iletebilirsiniz.

“VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU FORMUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ”